Thursday, October 18, 2012

ConVo

Hello2...
uyoo lamanya aq x typo entry di blog aq ni.....kesiannnn..
btw tahniah kepada diri sendiri coz aq berjaya menhabiskan study
selama 3 tahun tanpa halangan resit, retake bagai masa exam...

Setelah 3 tahun aq berjuang...
akhirnya aq konvo juga last week bersamaan 13 oktober 2012....
konvo punya pasal aq terpaksa jg pg KeHeLL settle semua perkara berkaitan konvo ni.....
padahal dalam masa yg sama aq sakit terukk...tp aq gagahkan diri juga untuk konvo...
actually aq xmo pg konvo coz aq rasa mcm membazir duit...
almaklumlah konvo d kl kan...so byk lh preparation dr segi finance mo prepare..
but my mom pujuk suruh pg jg..mo xmo kena pg lh...

convo memoirz...


Wednesday, August 15, 2012

Hari RAya

pejam celik pejam celikk....
da nak raya.....
sedih pula meninggalkan ramadhan....
almaklumlah puasa setahun sekali....
so kena tggu tahun hadapan utk menyambut ramadhan lg
itupun kalo kita dipanjangkan umur....
preparation raya kali ni ala kadar jak...
buat pa mo membazir kan.....baju raya lepass pun elok lg...
tersimpan rapi dalam plastik yg di gantung
pa x nya x pernah di pakai langsung.....

so di kesempatan ini...
aq mengucapkan kepada semua rakan taulan
yang mengenali diri ini........
SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI
Maaf Zahir dan Batin...
kalo ada silap n terkasar bahasa mohon dimaafkan
almaklumlah kita manusia yang sentiasa melakukan kesilapan
actually x pyh tggu raya br mo minta maaf...
setiap kali ada salah terus minta maaf.....


Saturday, July 21, 2012

Day 1 Puasa

Selamat berpuasa u all haha...
like usually lh ....
puasa di perantauan mcm 2 tahun sebelum ni...
tp xda pa2 lh...mcm besa juga...x juga lapar n x juga haus..
coz mmg besa kan x mkn lunch.....
so hari ni sahur juz nasi lemak with telur mata....
walaupun rindu my mom masak...
tp kena sentiasa bersabar jak lh..
itu lh kehidupan berjauhan dgn family....
tp Puasa kali ni puasa terakhir aq d KL....
after this if akan puasa di hometown....
itupn kalo dpt tawaran kerja d KK..
if dpt tawaran kerja lg di perantauan...
so life must go on ok.....
Hari ni mls mo masakkk...
so will go to bazar yg terdekat......

semalam my final result juz keluar....
so syukurlh xda sangkut.....
actually bukan pa aq paling takut Subject International Business sangkut...
subject itu paling susah antara semua subject...
imagine what lecturer 2 ckp senior2 kami pn cuma lulus 3/4 dlm klass 2...
apakan kami ni....tp nasib baik lh x sangkut....

so ada 2 mggu lg aq akan balik ke sabah....
wahh exited nya....n gud bye Key Hell
Btw next on 28 July aq da paper Muet..
so gud luck for me hahahahaha



Friday, July 20, 2012

MuVie Lagi

Yeahaaaa,,,,,
akhirnya aq berjaya menonton juga The Dark Knight Rises....
nasib jak aq beli secara Online if not mmg x dpt lh hehehehe...
kali ni aq menonton dg si polan binti si polan hehehe....
Cerita paling best aq tgk setakat ni....
Amazing spiderman pun aq rasa x blh beat cerita The Dark Knight Rises ni...

mo cerita lebih pn x syok juga
coz nnt ada yg belum tgk....
bagi aq cerita ni mmg best among the best on 2012 dikatakan...

Lagi pn aq mmg minat Batman coz Superhero yg guna high technology 
untuk lawan musuh...dlm cerita ni x sangka org yg dia percaya sebenarnya musuh dlm selimut...
so korunk harus tgk muvie ni hihihih......
n aq rasa cerita ni akan bersambung coz si John Blake @ Robin was founded tempat Batman hahaha

Puasa

memandang tahun ni ramadhan jatuh pada 21 July 2012
aq mengucapkan selamat berpuasa kepada all muslim..
hehehe hope puasa kita ni di terima n diberkati...

tahun ni juga tahun terakhir aq berpuasa di Kuala Lumpur...
memandangkan aq akan balik 7 August..so aq berkesempata juga menyambut puasa di KL ni....
apa yg aq hrp puasa kali ni xda hlgn n aq dpt melawan nafsu diri.....hehehee

picture credit to Google..

Thursday, July 19, 2012

Spontaneous Thursday

secara spontan hari ni aq mo bt review skit.....
it about No Doubt
Group ska pop yg aq minat sejak zaman skull lg

No Doubt

aq ingt lg lagu dorunk Dont Speak...
setelah menyepi lama dorunk muncul juga dgn album baru...
ALBUM judul SETTLE DOWN.....
dorunk tetap mantain ala2 ska pop.....

New Album


so jom dgr lagu baru dorunk.......


Wednesday, July 18, 2012

Monday, July 16, 2012

5 Fact of WSB.....

Entrie kali about WSB.....
Korunk mesti tau WSB....
WSB means We Are Sabahan Blogger....


#1 WaSaBeR

Wasaber yg aq kenal semua baik2 belaka.....
mesra alam kunun hahaha.........
x sia2 aq kenal dorunk.......




#2 ChatRoom

Chat room ni tempat kami selalu lepak2....
berchit-chat sesama wasaber....
tempat kami share segala2nya.....hihihi





#3 BOTM 

BOTM means to Blog of the Month...
selama aq join ni activity....
x penah pn sangkut hahahhaa....
xda luck kunun hahaa...
pa pn mmg best lh coz blh tgk kehebatab para Wasaber mengolah blog dorunk 






#4 Gathering

Ini yang paling best part of WSB masa aq join activity
setakat ni baru 3 kali aq gathering among Wsb...2 D KL yg aq bt and 1 d KK.....
mmg seronok coz dpt berkenalan dgn dorunk dgn lebih rapat......


Gathering time




#5 HyperActive WSB

ni pun salah satu fact about wsb....
semua ahli akan berusaha untuk active dlm wsb....
semua ahli yg active akan disenaraikan setiap bulan...
di senarai dlm bentuk poster dan juga Video....







so that all that fact about WSB yg aq dpt kenal pasti....
tidak sia2 Founder ok bt semua ni...
tujuan dia untuk merapatkan silaturahim di kalangan Wasaber itu sendiri,,,,,


Meet WaSaBer EcHa

Masa 7 July hari tu...
aq berkesempatan bertemu juga dgn seorang lagi Wasaber....
Wasaber tersebut ialah si ECHA...atau pn aq paggil dia si Kakek Cantekkk....hahahaa

Actually rancangan mo jumpa si Echa ni dr aq start kenal dia lg...
tp masa jak x mengizinkan.....
so 7 July 2012 aq dpt juga bertemu dgn dia hahhaa

She so baik hati on that tyme hahaha....
pa x nya belanja aq mkn pizza n tgk wayang Spiderman...
hahahaha.....Thank again Kakek Cantekkkk.......
lain kali blnja lg....hahahahaha....

Me and Wasaber Echa....

Aq harap dpt bertemu lg dgn wasaber lain yg aq kenallllll....
sepa sangka Wasaber ni memberi pluang kami utk bertemu ..
selama selalu bertemu dlm alam maya...
Thankz to founder WSb hahahahah......

Thursday, July 12, 2012

Blogwalking

masa aq blogwalking td.....
terdetik lh kunun mencari balik kenangan aq masa di skull..
Biarpn program ni sudah 6 tahun berlalu aq still ingt...
Program ni berjaya juga masuk dlm Malaysia Book record on 31 July 2006...
Masa 2 aq dpt kumpul juga sebanyak 0.7kg n pengumpul ke 5 terbanyak....
so amat berbangga n bertuah dpt tolong skull aq untuk achieve Malaysia Book Record..
target skull aq juz 84Kg but kami berjaya kumpul 99KG..kurang 1kg lg untuk 100kg....
yang aq x percaya aq blh kea interview oleh wartawan..masa 2 fikiran still budak lg so gembira lh kunun
nasib ada juga bukti yg kami kumpul ni hahahaha.....
picture credit to http://little-innocent-gangster.blogspot.com
owner blogger ni pun salah satu pengumpul terbanyak utk program ni....


My Name tersenarai



Wednesday, July 11, 2012

Wednesday, July 04, 2012

Monday, July 02, 2012

Resepsi Amir Mujahid & Shaidatulaidah

29 Jun hingga 1 July 2012....
clasmate aq d kolej sudah pn berkahwin....
so aq pn pg lh di kampung sg besar dan stay bermalam di homestay yg diprepare oleh member aq...
sudah lh dia kawin....dia jugalh ambik kami n prepare semua homestay....
thankzzz genkkkk hahaha...
jimat duit skit kunun.......
juz focusing duit blnja mkn masa kluar di pekan.....
ini cuma sebahagian pic yg di snap sepanjang aq disana.....

HOMESTAY 

Pengantin with out candidate class cu202

Si pengantin berpose di padi

Photoshot tyme

Dirumah pegantin perempuan

pengantin Baru

Friday, June 29, 2012

KL MeMoiRz Part 2

ini sambungan dr part 1....
alway being remember this moment










KL MeMoiRz Part 1

Sepanjang 3 tahun aq diperantauan....
mcm2 memori yg dpt x kira lh yg baik atau buruk........
so mmg pjg entrie kalo aq bisa ceritain sepanjang aq d KL ni...
so pada mulanya aq bepijak di kota metropolitan KL ni
untuk menyambung pengajian dlm peringkat degree...

Untuk memoirz ni aq juz postkan gambar kenangan selama aq d KL....









Friday, June 22, 2012

KEMAS RUMAH

wahhhhh sungguh penat tuan hamba
memandangkan hari ni hamba x kluar outing kemana2
so hamba dgn senang hatinya meyenangkan hati mengemas rumah
dari hujung rumah hingga hujung rumah dikatakan hahaha
menyapu...lap meja...lap kipass,,,,mop lantai....
kemas dapur and sewaktu dgnnya.....
bak kata pepatah...rumah bersih hidup sihat hahahha....
nasib lh aq pndai kemas rumah....
ini semua experience tinggal d hostel...
kerja di hotel n tunjuk ajar dr parentz aq..
my mom always ckp....
kalo rumah kemass nnt rumah pn kalah tempat tidur kucing
then my mom ckp umah kalo x bersih xda rezeki masuk...
so aq kan sentiasa ikut ajaran my mom ni.....
lg my mom ckp juga if kalo kita pndai kemas rumah nnt kalo da kawin
x kan mo harap bini jak kemas rumah......
itu bagus kalo bini pandai kemass rumah kalo xpndai...
sama2 lh kasi semak rumah jawapan nya hohoho...
actually aq pn x suka rumah kotor GELI loh kalo nmpak rumah kotor.....
mgkin trend aq kot coz alway rumah bersih....
so conclusion rumah mesti bersih biar mcmna pn...

Thursday, June 21, 2012

MuViE Day

Hari ni after dr kolej 
pg nonton muvie baru..........
2 muvie terus dihantamm....
pa bilang orang PLAYANG.....

1st muvie aq tgk MAEL LAMBUNG
akta mael lambung x makan rasuah....
buat baik bepadah2 buat jahat tangan jawabnya hahahaha
yang x blh blah adegan mael lambung fihting dgn Maria...
siot jak perangai lucah seyhhh hahahahahahha.....




Second muvie aq tgk ABRAHAM LINCOLN Vampire Hunter
nice muvie di katakan.....kisah dia kunun seblum jadi president america...
paling dia anti lh 2 Vampire coz bunuh mamanya......
so mo cerita lebih pula x best pula nnt ada yg borinkkkk....

#10 best thing at KK

Semua ada di KK....
aikkk cosmopoint lh ni membuatkan aq makin rindu d kk....
apa yang ada d kk xda d KeHell
so memandangkan aq hbs study uda...
so x sabar balik lh kunun
hope 08 August ni konfom lh aq balikkk....
so apa yg best kunun d kk sampai aq rindu bangat dengan negeri dibawah bayu ni


1. YoYo


my feveret drink if lepak2 di cp hahaahha..
kl ada pn juz share tea n chatime....
mana blh challenge dgn YoYo juga


2. Fook Yuen


tempat aq sarapan n lepak petang...
if d kL ada juga tp old town
kelebihan dia ofcozz lh murah hahaha
minta milo ais kau2 tabur....nyummy


3. Tg Aru Beach


tempat aq release otakkk
then tempat lepak sambil mkn sayap ayam minum jus buah..
makan jeruk...kacang n jagung rebussss....
KL manada pantaiii so such the borinkkk 


4. Seafood Bakar


Kalo d kk konfom mkn ikan bakar....
udang n sotongg...lokasi biasa lh di Pasar malam segama kalo mo mkn murah
mo makan D KL....jgn harap lh kalo xda duit yang byk..
then susah mo cari lohhh hahaha

5. Lato


Ulam feveret aq...with ikan bakar lg wouuu
mmg terbaeekkk....
hanya di kk jak blh dpt mkn ulam begini....


6. Kuih Cakoi


salah satu feveret kuih aq juga kalo d kk...
kL mmg ada but  chinesse restoren only can buy...
so x berani lh hihihi


7. Tausa Piang


kuih ni pun only can get di sabah....
KL yg besar pun xda kuih mcm ni..if aq blk kk konfom aq tapau bawa blk 


8. Kuih Cincin


Kuih ni pn only can get d sabah or kk...
kuih traditional smpai kawan2 aq dr kL pn minta kirim


9. waterfront KK


tempat lepak malam if aq keluar lepak d kk...
paling best dtg sana dpt mkn ikan grill dan yong tau fu...


10. Upperstar cafe 


tempat lepak juga...Tiramisu+ Cappucino mmg terbaekk 
other order mesti lh chicken chop hahahaha



Picture credit to google